SiteManager
2020/01/28 09:25:42

Groei door samenwerking!

Alexander Hoogewijs

"Starring Jane neemt Newance onder zijn vleugels" - "Kixx en Mangenta bundelen krachten" - "Nog een overname door Intracto" ... Niemand kan ontkennen dat er heel wat beweegt in het landschap van grafische bureau's, marketing & web agencies in België. Bart De Waele, CEO van Duke & Grace, voorspelde in een interview met Trends : "het is consolideren of geconsolideerd worden".

Ken je klanten

De consolidatie is een gevolg van een veranderende vraag op de markt. Bedrijven zijn niet meer op zoek naar partners die enkel ondersteunen in het laten maken van een website. Men wil een partner die kan ondersteunen in de uitbouw van de volledige digitale strategie. In een Amerikaans onderzoek, stelde men de vraag wat KMO zaakvoerders verwachten van een agency - expertise of uitvoering. Met het onderzoek wilde men inzicht te krijgen in hoe het "agency of the future" er kan uit te zien. Het antwoord was verrassend.

68,97% van de zaakvoerders geeft aan dat ze geleid willen worden door de expertise van een agency. Ze vertrouwen op hun kennis om hen te helpen in de uitbouw van een resultaatgerichte digitale strategie. Dit in tegenstelling tot vroeger waar agencies gewoon gingen uitvoeren wat gevraagd werd: "Bouwt u mijn website"? Als gevolg hiervan, stelt het onderzoek, verandert ook het koopgedrag. Klanten die wel nog het uitvoerend werk verwachten, zijn meestal prijskopers. Degene die op zoek zijn naar expertise hebben meestal hiervoor meer budget voorzien.

webbureaus groeien door samenwerking
Growth Sandwich

In een interview met De Tijd, stelde Pieter Janssens (CEO Intracto) het op deze manier: 'Digitale bedrijven richtten zich vroeger op een deelaspect, zoals marketing, IT, communicatie of consulting. Maar nu willen de klanten een aanspreekpunt voor alle facetten bij een bedrijf dat ook kennis in de diepte heeft per pijler.'

Collaborative Web Design

Acquisitie is slechts één manier om op te schuiven van een core specialiteit naar een full service georiënteerd bedrijf. Niet elk bedrijf is overname kandidaat of wil overgenomen worden. Hoe kunnen deze zich reorganiseren in functie van de gewijzigde klanten verwachtingen?

Het uitbouwen van strategische partnerships is een andere optie. Eén die volledig past in de Collaborative Web Design visie waarrond SiteManager werd gebouwd. Zo'n agencies zullen evolueren naar strategische competenties clusters. De focus is om richting te geven aan bedrijfsstrategie en deze door te vertalen in een digitaal marketing plan. Daarnaast zullen ze slimme samenwerkingen opzetten voor bepaalde aspecten in uitvoering of creatie.

Technologie keuze is daarin een belangrijke driver, samenwerken gaat beter in een gedeelde technologie. Het is een bewust keuze om in SiteManager developer, designers, project managers en eindklanten te laten samenwerken. Een visie die nu al meer dan 100 agencies in België heeft kunnen overtuigen. Ze bouwden samen al meer dan 1500 websites bouwden voor klanten.

Connect to Collaborate

Dit jaar gaan we een nog stap verder! SiteManager Connect zal agencies in contact brengen met elkaar, met freelancers en met klanten op zoek naar digitale ondersteuning. Als eerste module lanceren we een online directory van agencies die geloven dat wanneer experten krachten bundelen, ze de beste resultaten kunnen realiseren.

Launch SiteManager Connect

Wil je als eerste opgenomen worden in deze lijst van ambitieuze web bureaus? Maak dan vandaag nog een bedrijfsprofiel aan!

Let's do this!

Start building today

Streamline your creative process and keep your team aligned with our collaboration tool.

Design amazing digital experiences
that make people feel happier.

© 2024 SiteManager. All rights reserved.